Tipje van de sluier (5)

Projecten zijn er in overvloed. Net als manieren om ze te leiden, managen zo je wilt. Zo’n twintig jaar nu heb ik ervaring als projectmanager en ondertussen volg ik een succesvolle methode. Een methode en technieken die laten zien hoe ik een project goed moet managen en me ruimer laten denken dan de wetenschap me leerde. Ik schreef er een boek over: DE BOM of hoe je een briljante projectleider wordt.

Met mijn onconventionele inzichten wijk ik af van bekende methodes als PRINCE2, Lean Six Sigma, Scrum en Agile. Hoe? Lees het in mijn boek.

In mijn blog hier geef ik alvast tipjes van de sluier. Om de twee weken op woensdag benader ik elke keer een ander aspect van projectmanagement c.q. projecten in het algemeen.

Blog (5) Het zielscontract

Graag haal ik hier George Gurdjieff aan, de filosoof die ongeveer honderd jaar geleden de wereld volgens zijn inzicht in tweeën verdeelde: de spirituele en de materiële wereld, de geest en de vorm. Voor mij een mega-inzicht. Elk project speelt zich af in beide werelden. Negeer je de wereld van de geest, dan zul je de wereld van de vorm nooit begrijpen en ook nooit beheersen. Of anders, aan elke creatie gaat een idee vooraf. De immateriële wereld komt vóór de materiële wereld. Voor de manier van het managen van een project waar ik voor pleit, is dit van groot belang. Alle projectmanagementmethodieken die geen rekening houden met de geest (of als je wil onze ziel), ons menszijn, beschouw ik als harteloos. Wij allen hebben én een lichaam én een ziel. En beiden zijn onlosmakelijk verbonden met het ‘zijn’ van de projectleider.

Omdat je projecten niet in je eentje kunt uitvoeren, heb je altijd met anderen te maken. Altijd zul je iemand nodig hebben, al is het project nog zo klein. Dat wist je al. Dat noemen wij samenwerking. Maar van een zielscontract heb je nog niet gehoord. Dat is de hoogste vorm van samenwerking. Voor het realiseren van een bomproject is het van het grootste belang dat er een zielsverbinding ontstaat tussen iedereen die in het project samenwerkt. Tussen opdrachtgever en projectleider en ook tussen projectleider en de teamleden. Een contract op zielsniveau. Geen contract is zo waterdicht en zo goedkoop als een zielscontract!

Zo is bijvoorbeeld een standaard projectopdracht een overdrachtsmoment van de ene persoon naar de andere. De kwaliteit van hun onderlinge afhankelijkheid bepaalt de kwaliteit van de overdracht. Bij het sluiten van een zielscontract voelt de één ‘ik volg de geïnspireerde leider’ en zegt daarom diep vanbinnen ‘ja’ tegen zijn of haar rol in het project.

In de praktijk gebeurt die overdracht helaas meestal anders. Eigenaarschap wordt afgedwongen met gestandaardiseerde documenten zoals een projectaanvraagformulier, een dik projectplan, een risicoanalyse of noem maar op. Vaak wordt een rol aangenomen vanuit angst (‘ik zeg maar ja, want anders verlies ik mijn baan’) of uit ijdelheid of vereerdheid (‘goh, wat gaaf dat ik hiervoor gevraagd word’), wat natuurlijk haaks staat op het ja-zeggen vanuit een daadwerkelijke wil.

Nieuwsgierig geworden hoe het zielscontract gemaakt wordt?

Bestel het boek bij Managementboek.nl of bol.com

Klik hier voor Tipje (4) Hierin kun je klikken voor Tipje (3) en zo verder.